9 Boeken om je eigen menstruatiecyclus beter te begrijpen (en jezelf dus ook!)

Boeken over Menstruatiecyclus | Feminien

Naar aanleiding van het artikel ‘De Vier Fases van je Menstruatiecyclus Uitgelegd Per Week‘ kwamen er veel vragen en opmerkingen. “Waarom wist ik dit niet eerder?” of “dit verklaart zó veel”. Het is duidelijk dat we onszelf meer willen verdiepen in ons eigen lichaam en de fases van je menstruatiecyclus.

Je cyclus is immers iets wat je humeur en energie elke dag bepaalt. Doordat er elke dag verschillende hormonen door je lichaam gaan, zal je je elke dag anders voelen. De cyclus is zoveel meer dan alleen wél of niet ongesteld zijn en wél of niet in de ovulatie. Zodra je meer leert over je eigen cyclus, zal je leren dat je deze krachten in kan zetten om jouw eigen energie en tijd zo optimaal te benutten.

Hieronder hebben we een lijstje samengesteld met een aantal boeken over menstruatie dat meer inzicht biedt in jouw eigen cyclus. Boeken om meer over jouw menstruatie over te leren. Om je te kunnen verdiepen in de oeroude theorie en om je eigen cyclus te leren tracken.

Boeken over de menstruatiecyclus

Wild Power – Alexandra Pope – €13,99

Wild Power Discover the Magic of Your Menstrual Cycle and Awaken the Feminine Path to Power

Alexandra Pope en Sjanie Hugo Wurlitzer leggen in het boek Wild Power: Discover the Magic of Your Menstrual Cycle and Awaken the Feminine Path to Power uit hoe de vrouwelijke cyclus de bron is van jouw ‘wilde’ kracht en een essentieel onderdeel voor je emotionele en spirituele empowerment. Het boek leert je haarfijn hoe je jouw natuurlijke ritme kan gebruiken om je sterker te voelen.

De Nieuwe Vrouw – Lena Rentschler – €14,95

De Nieuwe Vrouw Lena Rentschler - Feminien

De Nieuwe Vrouw, geschreven door Lena Rentschler, geeft je een kijkje in de oeroude kennis van jouw cyclus en staat vol met alle tools en tricks om dezelfde stappen te nemen in jouw leven zodat je altijd optimaal kan presteren én gelukkig in balans kan leven met jouw cyclus als time management tool. Daarnaast wordt 50% van elk verkocht boek gedoneerd aan de Desert Flower Foundation Benelux.

De Cyclus Strategie – Maisie Hill – €20,99

De Cyclus Strategie

De Cyclus Strategie (of de Engelse variant Period Power) van Maisie Hill is een van de bekendste boeken over het onderwerp, waarin Hill ingaat op de 4 Fases van je cyclus, hoe je maandelijkse krachten maximaliseert en je levensstijl kunt aanpassen aan je mindere dagen.

Jouw Persoonlijke Cyclus Planner – Vivian Reijs – €20,99

Werkboek Jouw Persoonli

Jouw Persoonlijke Cyclus Planner van Vivian Reijs, onder andere bekend van Herstel je Hormonen is een werkboek dat je helpt om twaalf maanden lang je eigen cyclus bij te houden, waarbij Vivian je van de juiste informatie voorziet, voedingsadviezen biedt en wekelijkse tips geeft.

50 Things You Need to Know About Periods – Claire Baker – €11,99

50 Things You Need to Know About Periods

Heb jij ook wel eens een tampon verstopt in je mouw terwijl je naar de wc liep op kantoor? Of oogcontact ontweken met de cassiere tijdens het afrekenen van maandverband? In het boek 50 Things You Need to Know About Periods geeft Claire Baker jou 50 keer advies over verschillende taboes rondom ongesteldheid.

WomenCode & In the FLO – Alisa Vitti – €13,99

WomenCode Alisa Vitti

Na haar eerste succesvolle boek WomenCode komt holistische gezondheids coach en schrijfster Alisa Vitti met een tweede, practischer ingesteld (werk)boek In the FLO. In beide boeken wordt je natuurlijke cyclus als middelpunt gebruikt om je energie, voeding en mental en fysieke gesteldheid op aan te passen.

Jaar Van Het Nieuwe Verhaal – Daan Borrel – €12,99

Jaar van Het Nieuwe Verhaal - Feminien

In het boek Jaar van Het Nieuwe Verhaal vertelt schrijver en journalist Daan Borrel hoe zij een jaar lang leefde volgens haar menstruatiecyclus. Het is een radicaal kwetsbaar, maar ook krachtig, boek waarin Daan Borrel de verhalen over vrouwelijkheid, tijd en verbinding afbreekt en opnieuw opbouwt.

Alles draait om je hormonen – Rineke Dijkinga – €29,95

Alles draait om je hormonen | Feminien

Heb je overgewicht rond je middel, terwijl je niet echt veel eet? Doe je veel aan sport, maar verlies je geen grammetje gewicht? Dit zijn slechts enkele van de vele klachten die kunnen ontstaan door ontregelingen van je hormonen. In het boek Alles draait om je hormonen deelt schrijfster Rineke Dijkinga meer inzicht in je hormoonsystemen en hoe je dit met de 100 recepten kan verhelpen.

Dochters van de Maan – Annemarie Peters – €17,99

Dochters van de Maan


In het boek ‘Dochters van de Maan – de menstruatie in mythen en in de moderne tijd‘ laat schrijfster en Jungiaans therapeute Annemarie Peters zien hoe vrouwen worden beheerst door hun menstruatiecyclus en welke mythes hier voor vrouwen omheen hangen die doorbroken kunnen worden. Accepteer je ‘maandstonde’, met alle mogelijkheden en beperkingen; Peters geeft oefeningen die vrouwen ertoe aanzetten dichter bij zichzelf te komen.

Meer lezen over je cyclus

Tags: biohacken, boeken, cyclus, gezondheid

Vergelijkbare Artikelen

door
Feminien is het online magazine voor wellness en gezondheid. Met een mix tussen holistische en wetenschappelijke zorg. Onze missie is om er voor te zorgen dat kennis van vrouwen gezondheid beter, makkelijker, en toegankelijker is, zodat je zelf kan onderzoeken wat goed voelt voor jou. Meer kennis is immers meer grip op je gezondheid.
De Vier Fases van je Menstruatiecyclus Uitgelegd Per Week 3 Redenen Waarom Je Ademhaling Jouw Eigen Medicijn Is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *