Wil je schrijven voor Feminien? Meld je aan!

Schrijven voor Feminien | Schrijver worden voor Feminien

Ben je geïnteresseerd om voor Feminien te schrijven en ben jij een copywriter of expert op een specifiek gebied van vrouwelijke gezondheid? Wij zoeken jou! Deel je kennis met vrouwen op het gebied van mind & body wellness, vrouwelijke gezondheid, voeding en wellness reizen en sluit je aan bij het team van onze schrijvers en experts van Feminien.

(Mocht je willen samenwerken aan de hand van gesponsorde content, bezoek dan onze contactpagina!).

Feminien is op zoek naar copywriters voor ons redactie team & coaches, wetenschappers, of ervaringsdeskundigen die graag hun kennis delen met een breed publiek aan vrouwen. Ben jij deskundig op het gebied van één van de onderstaande onderwerpen? Of heb jij een bijzondere persoonlijke groei doorgemaakt via een holistische methode die je graag wil delen of een affectie met de link tussen Westerse en Oosterse geneeskunde? We horen graag jouw persoonlijke verhalen over gezondheid en wellness!

Als je graag je kennis of verhalen met ons wil delen, meld je hier aan als schrijver voor Feminien. Ons team zal vervolgens contact met je opnemen.

Onderwerpen om over te schrijven

mind & body wellness

Gezondheid van lichaam en geest is cruciaal voor iemands algehele welzijn. We zijn op zoek naar verhalen met expert intel, onderzoek en ervaringen uit het dagelijks leven om de lezers te informeren over gezondheidsvragen die ze tegenkomen in hun leven, met een focus rondom het weghalen van bepaalde ’taboe’ onderwerpen rondom wellness.

Onderwerpen die hieronder kunnen vallen: holistische geneeskunde, yoga, geluk, Ayurveda, meditatie, mindfulness en accupunctuur.

voeding

Voeding en je relatie met voeding is vaak één van de meest persoonlijke uitingen van iemands persoonlijke waarden, culturen en tradities. Daarnaast is het voedsel wat we tot ons toenemen ook de motor en energie waar ons lichaam op draait. Bij Feminien geloven we dat er niet maar één manier van eten is en dat voeding vaak een oplossing kan zijn om je beter te voelen, als je maar weet wat werkt! We zijn daarom geïnteresseerd in verschillende voedingsmethodes die vrouwen kunnen uitproberen om zich beter te kunnen voelen.

Onderwerpen die hieronder kunnen vallen: gezonde recepten, weetjes over de relatie tussen voeding en effecten, intermittend fasting en voedingswaarden. (We zijn niet geïnteresseerd in artikelen die advies voor diëten of afvallen promoten of aanmoedigen.)

vrouwelijke gezondheid (cyclus, hormonen etc.)

Hormonen en hoe het vrouwelijk lichaam precies werkt, wordt er bij ons helaas niet met de paplepel ingegoten. Het is daarom juist zo belangrijk om je hier goed over te informeren vanaf je pubertijd, en niet alleen als je zwanger probeert te raken. Het effect van hormonen op onze dagelijkse stemming en energieniveaus is daarvoor tijdens je gehele leven te groot!

Onderwerpen die hieronder kunnen vallen: cyclus, voeding, PMS, hormonen en zwangerschap.

wellness reizen

We weten allemaal dat vakanties met vrienden of gezin niet altijd voor de ontspanning zorgen die we graag zouden willen. Daarom is het nemen van een self-care vakantie o zo belangrijk! Even een wellness weekend weg, alleen op vakantie naar een nieuwe omgeving of op yoga & meditatie retreat. We zijn op zoek naar die trips die er voor zorgen dat jij wél uitgerust terugkomt.

Onderwerpen die hieronder kunnen vallen: yoga & meditatie retreats, spa en wellness, natuurvakanties en soloreizen.

Richtlijnen

 • Elk artikel moet uniek zijn en nog niet eerder op jouw eigen website geplaatst zijn. Mocht je een vergelijkbaar artikel op jouw website hebben staan, zorg dat het dusdanig herschreven is (andere koppen, andere zinsformuleringen, andere intro etc.)
 • Het artikel is tussen de 500-1000 woorden lang
 • Vermeld de bron bij alle gezondheidsclaims: als je een statistiek of een studie in je stuk noemt, voeg dan een link naar die bron toe. Als je beweert dat een bepaald voedingsmiddel gezond is, vertel ons dan hoe je dat weet. Gebruik links naar wetenschappelijke artikelen en academische tijdschriften en zet de relevante links tussen haakjes naast de claim / verklaring.
 • Zorg ervoor dat je artikel een duidelijke structuur heeft:
  • introductie: aanleiding voor het schrijven van het artikel: bijv. trends, welke vragen beantwoord je in het artikel of een korte samenvatting.
  • middenstuk: breek de tekst op in paragrafen en deelkopjes om je verhaal uiteen te zetten
  • conclusie of samenvatting ‘lang verhaal kort’: wat wil je meegeven aan de lezer?
 • Voeg je bio toe. Verwerk hierin jouw (academische) titel(s), ervaringen en motivatie van je passie, of podcasts en boeken die je hebt geschreven.

Meld je hier aan als schrijver voor Feminien.

Heb je vragen? Deze kan je altijd stellen via onze contactpagina.