Angela Boeree lanceert WOEM: “Je hoeft het niet te pikken als jouw zorg niet gepersonaliseerd is”

Wij hebben haar leren kennen als een van de specialisten van Health Stories, maar sinds mei 2021 begint Angela Boeree voor haarzelf. En hoe! Met haar portaal WOEM voor holistische zorg biedt ze een op maat gemaakt zorgplan aan voor vrouwen om de oorzaken van klachten aan te pakken. Een ambitieuze nieuwe business, die echt moet veranderen hoe we met zorg omgaan. We spraken haar in dit interview over haar nieuwe business en de weg er naartoe. 

Wow, het lanceren van een nieuwe business is altijd spannend, maar zeker als het zo’n innovatief concept is. Gefeliciteerd! Hoe ben je tot WOEM gekomen en wat maakt het zo uniek? 

“In de afgelopen jaren dat ik gestudeerd heb als orthomoleculair en KPNI therapeut, en de 5 jaar die gewerkt heb bij Health Stories, zijn er voor mij wel een aantal dingen duidelijk geworden. Namelijk dat op het moment dat je als vrouw klachten krijgt of je gezondheid niet optimaal is, het moeilijk is om erachter te komen welke therapie of behandeling je nodig hebt. De eerste stap is dan vaak de huisarts, maar deze zal naast een doorverwijzing (of afwijzing) je niet altijd goed op weg kunnen helpen.  Er is vaak niet voldoende tijd voor het stukje leefstijl, terwijl hier veel winst te behalen valt. Denk hierbij aan klachten als migraine, hormonale klachten, spijsvertering, slaap gezondheid, energielevels, metabole flexibiliteit of mentale gezondheid. Het wordt dan een lange zoektocht voor vrouwen bij wie ze terecht kunnen. 

Daarnaast zie je dat mensen na een behandeling vaak weer terugvallen in een oud patroon. Een gedragsverandering is moeilijk om vol te houden en om daar de motivatie voor te (blijven) vinden. Je hebt als specialist ook slechts sporadisch contact met een patiënt, soms 1x in de vier weken, dus in de tussentijd staat de patiënt er alleen voor.” 

Dat lijkt me een duidelijk probleem. Hoe zal WOEM dit aanpakken? 

“Deze twee elementen gecombineerd hebben mij doen besluiten het anders aan te pakken. Ik heb gekozen voor een systeem dat nog niet bestaat in Nederland: gepersonaliseerde holistische zorg bieden met behulp van begeleiding van verschillende specialisten en ondersteuning via het platform tussen de consulten door. Bij WOEM snappen we dat iedereen anders is en dat je soms een steuntje in de rug nodig hebt.  

De motivatie tijdens en na de behandeling houden we hoog doordat wij er echt als een ‘buddy’ zijn voor iemand. In het portaal leer je meer over de vier pijlers van leefstijl (voeding, beweging, ontspanning en mindset) door middel van video’s en opdrachten. En je kan altijd berichtjes sturen met je coach, zelfs bijvoorbeeld tijdens het boodschappen doen. Indien gewenst, willen we daarnaast ook leden met elkaar verbinden, waarbij zij elkaar ook op weg kunnen helpen met vragen en motivatie. 

Wij geloven erin dat gezondheid niet de afwezigheid van ziekte is. Of een rechte lijn en dat je altijd dezelfde gezondheid hebt. Je gezondheid is beïnvloedbaar door je omgeving, dus je moet zorgen voor weerbaarheid. En die weerbaarheid kan je door leefstijl zo goed optimaliseren als je zelf wil.” 

Dat klinkt veelbelovend! En hoe ziet het er dan uit vanaf het moment dat je je aanmeldt? 

“Als je begint bij een therapeut, weet je vaak niet waar het naartoe gaat leiden. Je komt binnen als klant en dan kijken we naar jou en wat bij jou past om echt die gezonde levensstijl te kunnen aannemen. We zetten dan een journey voor je uit met de 4 pijlers: voeding, beweging, ontspanning en mindset. Daarnaast krijg je ook gepersonaliseerde zorg door middel van online 1-1 coaching. Dat kan de ene keer een orthomoleculair therapeut zijn en dan de volgende keer met een KPNI’er bijvoorbeeld. 

Je kunt kiezen tussen verschillende WOEM abonnementen: 4 of 12 maanden, waarbij je per maand betaalt. In de praktijk heb ik gemerkt dat je mensen met een specifieke klacht, zoals bijvoorbeeld migraine, in 4 maanden goed van hun klachten af kan helpen. Als het gaat om algehele leefstijl verandering, bij bijvoorbeeld al jaren last van de buik of wel eens hoofdpijn, kan het vinden en aanpassen van de oorzaak langer duren en heb je 12 maanden nodig. Je zal tijdens deze maanden met verschillende specialisten spreken en verschillende testen ondergaan om jou te helpen. Juist bij het stellen van zulke doelen, moet je dat met kleine stapjes gaan doen en realistische doelen stellen zodat je er lange termijn profijt van hebt. 

Als je lid wordt van WOEM krijg je ook toegang tot goede supplementen en toegang tot labtesten. We zorgen ervoor dat je de beste wetenschappelijke testen krijgt, zoals ontlastingstesten, en reguliere bloedtesten zoals testen op een vitamine D-tekort. Dit kan je zelf bestellen, maar vaak zal dit ook in overleg met je coach gaan. 

Om een idee te krijgen van WOEM kan iedereen daarnaast ook gratis beginnen. Er staat een kickstart cursus klaar zodat je ook gelijk aan de slag kunt. Als je geïnteresseerd bent en je denkt dat het bij je past, kan je daarna altijd kiezen voor het programma van 4 of 12 maanden.” 

Ik besefte dat levenslang aan de pil geen oplossing was voor mijn endometriose. Er zit iets in mijn lichaam dat niet oké is en dat wilde ik gaan verhelpen. 

Wat is je persoonlijke drijfveer geweest voor het werken in de holistische zorg? Wat heeft je hier gebracht? 

“Ik ben ooit begonnen met Technische Bedrijfswetenschappen, iets heel anders. Toen op een gegeven moment merkte ik toch dat ik meer met mensen wilde en ben ik geswitched naar Psychologie. Ik was altijd heel erg zoekende wat er bij mij zou passen. Daarna heb ik in Londen mijn master International Business gedaan en leerde daar mijn vriend kennen. Samen zijn wij toen naar Panama verhuisd, waar ik een import en export bedrijf heb opgezet in gezonde voeding. Zoals bijvoorbeeld kokosyoghurt en biologische olijfolie die we naar Panama en Europa importeerden. 

In Panama ben ik mij gaan inlezen over gezonde voeding en gezondheid. Dat kwam ook omdat ik gediagnosticeerd werd met endometriose. Toen ik naar het ziekenhuis ging zei de arts tegen mij dat ik maar voor altijd aan de pil moest. Want, zo werd gezegd, dan stopt het, heb je geen menstruatie meer en ben je van al je klachten af. Toen besefte ik dat dit geen oplossing was, maar het dempen van de symptomen. Er zit iets in mijn lichaam dat niet oké is en dat wilde ik gaan verhelpen. 

We besloten terug te gaan naar Londen, waar ik Nutrition & Naturopathy ben gaan studeren om mijzelf te kunnen behandelen. Toen was het idee nog niet eens om een praktijk te openen of iets dergelijks, maar was het echt voor mijzelf om erachter te komen hoe het werkte in mijn lichaam. Ik behandelde mijzelf ook ik heb geen pijnlijke menstruaties meer. Eigenlijk door het toepassen van de vier pijlers die ik nu het belangrijkste vind: voeding, beweging, ontspanning en mindset in combinatie met supplementen. Dat is zo goed gegaan dat ik dacht ‘hier moet ik wat mee!’ 

En zo is Health Stories 5 jaar geleden begonnen dat ik samen met Yvanka heb opgezet. Het mooie is dat al mijn verschillende studies hier ook bijeen kwamen: bedrijfskunde, psychologie en voedingsleer. Toen ik naar Nederland verhuisde ben ik begonnen met orthomoleculaire therapie en zijn we aan Health Stories gaan bouwen.” 

Wat een mooi verhaal. Eigenlijk door het behandelen van je eigen endometriose kwam je erachter dat het ook anders kan. Al je disciplines komen nu wel mooi samen in WOEM…

“Dat klopt! Vrienden noemden mij vroeger altijd een vlinder die naar verschillende dingen fladdert en haar hart volgt. En dat is misschien ook wel zo. Ik doe oprecht wat ik leuk vind en voel dat het goed is. Als ik nu terugkijk heb ik inderdaad overal iets aan gehad, waarbij ik die vier losse pijlers eigenlijk allemaal in de pocket heb. 

Daarnaast was holistische zorg voorheen ook veel ongebruikelijker en wordt het nu veel meer mainstream. Het gebrek aan wetenschappelijk onderzoeken op vrouwen in de westerse zorg en het opkomen van alternatieve zorg hebben er echt aan bijgedragen dat het nu veel gebruikelijker is geworden om holistische zorg te omarmen. 

Iedere vrouw verdient echt gepersonaliseerde zorg. Je hoeft het niet te pikken als jouw zorg niet gepersonaliseerd is of wanneer je een duidelijke ‘nee’ te horen krijgt. Jij verdient de beste zorg, omdat iedereen nou eenmaal ook gewoon anders is.” 

Zijn er boeken die je iedereen zou willen aanraden of mensen waar jij zelf inspiratie vandaan haalt? 

“Ik haal zelf veel inspiratie uit boeken, ik lees ongeveer 1 boek per week. Ik ben op het moment bijvoorbeeld het boek Essentialism van Greg McKeown aan het lezen. Het gaat over dat wij eigenlijk te weinig ‘spelen’ en dat het wel veel invloed heeft op je creatieve brein. Dat geloof ik heel erg. In mijn professie ben ik veel met het brein bezig: hoe houd je het flexibel, hoe kan je je concentreren, focussen. Ik denk dat voeding hier een grote invloed op heeft, maar dat juist het ‘spelen’ zoals omschreven in dit boek ook heel interessant om te realiseren. 

Een ander mooi boek om aan te raden is Life Span van Dr. David Sinclair. Daarnaast vind ik Het Lichaam – Een Reisgids van Bill Bryson, ook echt een topper. Er komt zoveel kijken bij een lichaam, dat je juist wel blijft lezen daarover. Het Vrouwenbrein van Iris Sommer heb ik ook gelezen, alhoewel dit voor mij persoonlijk veel herhaling was. Daarentegen zou ik het wel andere vrouwen aanraden om dit te lezen, omdat je echt meer leert over jezelf. Vrouwen hebben een ander brein dan mannen, dus dat is heel interessant om over te lezen. 

Ik lees daarnaast ook wel veel boeken over female leaders, zoals Lean In van Sheryl Sandberg en Playing Big van Tara Mohr vind ik ook echt goede boeken. Wat ik daarin heel goed naar voren vind komen, is dat we als vrouwen veels te veel ‘sorry’ zeggen. Het is zo belangrijk dat we zelf de kennis en de skills hebben. Niet alleen in business, maar ook over je gezondheid. Dat wanneer je naar je huisarts gaat, dat je begrijpt waarom je bijvoorbeeld niet de pil zou hoeven moeten nemen de rest van je leven als je bijvoorbeeld PCOS of endometriose hebt. Die empowerment gun ik iedereen!”  


Vragen? 

Wil jij zelf onderzoeken hoe jij van jouw klachten af komt? Je kan je gratis aanmelden bij WOEM, of een intake gesprek aangaan met een van de specialisten. Heb je daarnaast vragen aan Angela? Stel ze gerust hieronder in de comments. 

Tags: cyclus, endometriose, gezondheid, insulineresistentie, migraine, ondernemen, slaap, voeding

Vergelijkbare Artikelen

door
Charlotte is de oprichter van Feminien. Met het online magazine Feminien wil zij het toegankelijker voor vrouwen maken om zelf informatie te vinden over verschillende methodes om het maximale uit je gezondheid te halen. Hiervoor werkt ze samen met experts op het gebied van bijv. biohacking, hormonen, ayurveda, voeding en yoga.
Britt deelt haar Psilohuasca ervaring: “Wat ik met jarenlange therapie had willen bereiken, lukte nu in één sessie” Hoe je van een burn-out afkomt met yogatherapie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *