17 Boeken over Biohacken: alles over een gezonder leven

Boeken Biohacken

Biohacken is inmiddels een term geworden die je steeds vaker hoort opkomen. Maar wat is het nou precies en hoe begin je ermee? In het rijtje boeken over biohacken hieronder zie je de beste boeken over het optimaliseren van je gezondheid en het verjongen van lichaam en geest.

In ons interview met Laura Hof (verschenen in Top 50 lijstjes van biohackers wereldwijd) vertelt ze dat er niet slechts één definitie is voor biohacken. “Ik zou het omschrijven als het experimenteren met je biologie en omgeving om je eigen lichaam en geest te optimaliseren. Ik gebruik zelfs verschillende methodes zoals vasten, slaaptherapie, microdosing, hersentraining, lichttherapie, sauna en supplementen die ik eigenlijk constant uitprobeer. Maar ik blijf de grootste fan van koutraining en ademhaling; dan wel de Wim Hof Methode natuurlijk.”

Boeken over Biohacken

Miracle Morning – Hal Elrods – €17,50

Boek Biohacken Miracle Morning Hal Elrod | Feminien

*Leestip Laura Hof*

De internationale bestseller Miracle Morning worden de 6 gewoontes laten zien om je leven succesvoller te maken voor 08.00 ’s ochtends. In deze praktische gids beschrijft Hal Elrod hoe iedereen in 30 dagen aan de hand van zes nieuwe gewoontes kan werken aan meer focus en zelfbewustzijn voor een succesvoller, maar vooral een rijker en bevredigender leven.

Atomic Habits – James Clear – €14,99

Biohacken Atomic Habits James Clear | Feminien

*Leestip Laura Hof*

Wil jij je leven veranderen? Mensen denken vaak dat als je je leven wil veranderen je heel groot moet denken. Maar in deze Internationale Bestseller (met meer dan een miljoen verkochte boeken) Atomic Habits, laat gewoonte-coach James Clear zien dat échte verandering komt van de optelsom van duizenden kleine beslissingen: van twee pushups per dag tot 5 minuten eerder opstaan.


Lees ook: Laura Hof over de Wim Hof Methode: “ik keek mijn vader aan: ‘Holy F, this shit works!”


The Mind-Gut Connection – Emeran Mayer, MD – €12,49

Biohacken Mind Gut Connection Emeran Mayer | Feminien

Door de eeuwen heen weten we allang dat we beslissingen maken met ons ‘onderbuikgevoel’, maar dit practische boek The Mind-Gut Connection: How the Hidden Conversation Within Our Bodies Impacts Our Mood, Our Choices, and Our Overall Health, laat aan de hand van de neurowetenschap en het microbioom duidelijk zien wat de link is tussen onze lichaam en geest. Het boek staat vol (voedings)tips hoe je de balans tussen brein en darmen gezond kan houden.

Lifespan – David A. Sinclair PhD – €25,00

Biohacken Lifespan David Sinclair

Wat als alles wat we hebben geleerd over ouder worden niet waar is? En wat als we onze levensduur konden kiezen? In het baanbrekende boek en New York bestseller: Lifespan: Why We Age- And Why We Don’t Have To onthult Dr. David Sinclair, leidende wereldautoriteit op het gebied van genetica aan Harvard, een gedurfde nieuwe theorie over waarom we ouder worden. Zoals hij schrijft: „Ouder worden is een ziekte, en die ziekte is te behandelen. Recente experimenten met genetische herprogrammering suggereren dat we ons in de nabije toekomst misschien niet alleen jonger kunnen voelen, maar zelfs jonger kunnen worden.

De Cyclus Strategie – Maisie Hill – €20,99

De Cyclus Strategie | Feminien

Voor vrouwen gaat biohacken verder dan alleen voeding en spelen hormonen een grote rol in je gestel, gevoelens en energieniveau. De Cyclus Strategie (of de Engelse variant Period Power) van Maisie Hill is een van de bekendste boeken over het onderwerp, waarin Hill ingaat op de 4 Fases van je cyclus, hoe je maandelijkse krachten maximaliseert en je levensstijl kunt aanpassen aan je mindere dagen om je gezondheid op die manier zo veel mogelijk te optimaliseren.


Lees ook: 9 Boeken om je eigen menstruatiecyclus beter te begrijpen (en jezelf dus ook!)


Tools of Titans – Tim Ferriss – €20,99

Biohacken Tools of Titans Tomothy Ferriss | Feminien

In het boek Tools of Titans: The Tactics, Routines, and Habits of Billionaires, Icons, and World-Class Performers, voegt Tim Ferriss, ook bekend van de ‘4-hour work week‘, tips samen van super celebs (Jamie Foxx, Arnold Schwarzenegger, etc.) en atleten (iconen in powerlifting, turnen, surfen, etc.) die hij interviewde voor zijn podcast. Het resultaat is een bijzonder practisch boek met tips van bekende titanen.

Super Human – Dave Asprey – €20,05

Biohacken Super Human Dave Asprey

Schrijver Dace Asprey leed aan talloze symptomen van veroudering als jonge man, wat leidde tot een levenslang verlangen om met elke verjaardag jonger te worden. Al meer dan twintig jaar is hij op zoek naar innovatieve, wetenschappelijk onderbouwde methoden om de menselijke biologie te upgraden en de grenzen van de geest en het lichaam opnieuw te definiëren. In Super Human laat hij zien hoe dit gezondheids- en prestatieniveau voor ons allemaal mogelijk is door middel van dieet, slaap, licht, lichaamsbeweging en krachtige hacks van ozontherapie tot de juiste kaakuitlijning.

Breath, the new science of a lost art – James Nestor – €20,99

Breath The New Science of a Lost Art

In het boek ‘Breath, the new science of a lost art‘ vertelt James Nestor wat het belang is van juist ademhalen. Hoe gezond je ook eet, veel sport, of hoe jong je bent maakt niets uit, als je niet juist adem haalt. Recent onderzoek laat zien dat zelfs de kleinste verandering in onze ademhaling kan zorgen voor betere sportprestaties, stoppen met snurken, verjongen van organen en veel meer. Een must-read!


Lees ook: 3 Redenen Waarom Je Ademhaling Jouw Eigen Medicijn Is


Super Mens – Peter Joosten – €22,00

Biohacken Super Mens Peter Joosten | Feminien

De supermens is geen sciencefiction meer en biohacken wordt steeds meer onderdeel van ons leven. In het boek Super Mens neemt biohacker en wetenschapsjournalist Peter Joosten je mee op reis in de wereld van biohacking: het experimenteren met technologie en biologie. Van LSD microdoseren in Silicon Valley tot oog-implantaten in Hoofddorp. Van robotpakken op het Groningse platteland tot gekloonde honden in Zuid-Korea. 

Superintelligence – Nick Bostrom – €10,39

Biohacken Superintelligence Nick Bostrom | Feminien

De New York Times Bestseller Superintelligence: Paths, Dangers, Strenghts van Nick Bostrom stelt de vraag ‘wat gebeurt er als machines slimmer worden dan de mens?’ Het menselijk brein heeft een aantal capaciteiten die andere dieren niet hebben, waardoor onze soort haar dominante positie dankt. Als machines de mens overtreffen in intelligentie, dan zou deze nieuwe superintelligentie buitengewoon krachtig kunnen worden. Maar we hebben één voordeel: we mogen de eerste stap zetten.

De Wim Hof Methode – Wim Hof – €20,99

Boek De Wim Hof Methode | Feminien

Het nieuwe en allereerste boek geschreven door Wim Hof (60) zelf: De Wim Hof Methode: Overstijg jezelf met The Ice Man vertelt hij hoe letterlijk iedereen het onmogelijke kan doen. In dit boek vertelt hij op aangrijpende en gepassioneerde wijze hoe hij deze methode heeft ontwikkeld en over de verbluffende resultaten uit wetenschappelijk onderzoek naar zijn methode. In ‘De Wim Hof Methode’ leer je hoe je kou, ademhaling en mindset kunt benutten om leiding te nemen over je geest en stofwisseling.


Lees ook: De Wim Hof Methode: ademhalingsoefeningen voor een beter immuun


Sleep Smarter – Shawn Stevenson – €20,00

Biohacken Sleep Smarter Shawn Stevenson

Wanneer we het over gezondheid hebben, wordt slaap daarin vaak overgeslagen. In Sleep Smarter deelt Stevenson tips om je beste slaap te ontdekken. Met zijn ‘14-Day Sleep Makeover‘ leer je hoe je de ideale slaapplek creëert, hoe je zonlicht hackt om je circadiane ritmes te reguleren, welke klinisch bewezen supplementen je nodig hebt, en stressverminderende oefeningen om je mentaal en fysiek scherp te houden. Sleep Smarter is de ultieme gids om beter te slapen en een gezonder, gelukkiger leven te leiden.

WomenCode – Alissa Vitti – €11,89

WomenCode Alisa Vitti

*Leestip van hormooncoach Kirsten Franken*

Na haar eerste succesvolle boek WomenCode: Perfect Your Cycle, Amplify Your Fertility, Supercharge Your Sex Drive, and Become a Power Source komt holistische gezondheids coach en schrijfster Alisa Vitti met een tweede, practischer ingesteld (werk)boek In the FLO. In beide boeken wordt je natuurlijke cyclus als middelpunt gebruikt om je energie, voeding en mental en fysieke gesteldheid op aan te passen.

De Dr. Ludidi Vastenmethode (Intermittent fasting) – Samefko Ludidi – €20,99

De Dr. Ludidi Vastenmethode | Feminien

In het boek ‘De dr. Ludidi Vastenmethode‘ legt Samefko Ludidi duidelijk uit hoe je door middel van intermittent fasting weer grip krijgt op je gezondheid en kan afvallen op een verantwoorde manier. Met recepten van chefkok Frank van Thiel, vastenschema’s en tips.


Lees ook: Intermittent Fasting voor Vrouwen: een complete handleiding


Boundless – Ben Greenfield – €45,79

Biohacken Boundless Ben Greenfield | Feminien

In een perfecte wereld wil je alles kunnen hebben: volledige optimalisatie van geest, lichaam en ziel. In het boek Boundless: Upgrade Your Brain, Optimize Your Body & Defy Aging biedt gezondheids- en fitnessleider Ben Greenfield een soort blauwdruk voor totale menselijke optimalisatie. Van hoe je je hernsen opnieuw kan instellen, tot manieren om snel spieren te groeien en technieken om je eigen apotheek te zijn en je lichaam te genezen.

Head Strong – Dave Asprey – €24,99

Biohacken Head Strong Dave Asprey

De afgelopen tien jaar heeft Silicon Valley-ondernemer Dave Asprey samengewerkt met wereldberoemde artsen en wetenschappers om de nieuwste, meest innovatieve methoden te ontdekken om mensen beter te laten presteren – een proces bekend als “biohacking.” Hij komt met het boek Head Strong: The Bulletproof Plan to Activate Untapped Brain Energy to Work Smarter and Think Faster-in Just Two Weeks met een revolutionair plan om je denkkracht te verbeteren – in twee weken of minder.

Why We Sleep – Matthew Walker – €10,29

Biohacken Why We Sleep Matthew Walker | Feminien

Dit boek is een eerste in zijn soort. Geschreven door wetenschappelijke expert professor Matthew Walker wordt twintig jaar baanbrekend onderzoek verkent om het mysterie op te lossen waarom slaap zo belangrijk is. Why We Sleep gaat in op alle aspecten van slaap: van wat er echt gebeurt tijdens de REM-slaap tot hoe cafeïne en alcohol de slaap beïnvloeden en waarom ons slaappatroon gedurende een leven verandert, waardoor onze waardering voor de slaap verandert.


Lees meer over Biohacken

Tags: ademhaling, biohacken, cyclus, gezondheid, intermittent fasting, koutraining, Laura Hof, slaap, wim hof methode

Vergelijkbare Artikelen

door
Feminien is het online magazine voor wellness en gezondheid. Met een mix tussen holistische en wetenschappelijke zorg. Onze missie is om er voor te zorgen dat kennis van vrouwen gezondheid beter, makkelijker, en toegankelijker is, zodat je zelf kan onderzoeken wat goed voelt voor jou. Meer kennis is immers meer grip op je gezondheid.
8 Luxe Staycations in Nederland Ontdek het belang van de adem (+ademhalingsoefening)