Biohacken op Netflix: 6 series over grip op eigen lichaam

Biohacken Netflix series

Je weet pas echt dat biohacken mainstream wordt als het op Netflix komt. Steeds vaker zie je series verschijnen waarbij mensen onderzoeken hoe ze hun eigen gezondheid kunnen optimaliseren. En met de huidige stand van zaken in de wereld en obesitas en hart- en vaatziekten als een van de grootste westerse ziektes, is het begrijpelijk dat we ons lichaam steeds beter willen leren kennen. Met deze zes series en docu’s over biohacken op netflix kan je de quarentaine nog wel even mee uitzingen!

1. Heal (docu)

In deze 1 u 46 min durende documentaire uit 2017 volg je verhalen van spirituele leiders en artsen over hun behandeling van mensen met chronische ziekten. De nieuwste wetenschap laat zien dat we geen slachtoffer zijn van onveranderlijke genen, en dat we ook geen enge prognose moeten aanschouwen. Wetenschappers onthullen in de docu het sterke verband tussen de menselijke psyche en fysieke gezondheid. Het geloof dat je je eigen biologie kan veranderen. Dit kan voor sommigen een langere zoektijd zijn dan voor anderen, maar het interessante verband tussen het lichaam en de geest is ongekend.

2. Biohackers (fictie serie)

In deze Duitse serie uit 2020 volg je de nieuwsgierige geneeskunde studente die in het geheim een complot wil ontrafelen dat haar eigen familiegeschiedenis aan haar visionaire biologieprofessor linkt. Verwacht gemuteerde lichtgevende muizen, illegale therapieën voor genetische afwijkingen en biohacking experimenten van mede-studenten. Het tweede seizoen wordt verwacht in de zomer van 2021.


Lees ook: 17 Boeken over Biohacken: alles over een gezonder leven


3. The GoopLab with Gweneth Paltrow (docu serie)

In deze controversiele serie neemt voormalig actrice en Goop-eigenaresse Gweneth Paltrow je in 6 verschillende afleveringen mee langs onderwerpen om het beste uit jezelf te kunnen halen. Denk hierbij aan microdosing, energy healing, maar ook Wim Hof heeft een toegewijde aflevering over de Wim Hof Methode. Paltrow’s bedrijf en de serie komen nog wel eens onder vuur te liggen, omdat de behandelingen meer new age zijn en in sommige gevallen niet gebaseerd op wetenschappelijke feiten (terwijl ze het wel zo brengt). Desalniettemin, geeft het een kijkje in een interessante wellness wereld, waarbij de invloed van je eigen gedrag een invloed kan hebben op je gezondheid.

4. (Un)Well (docu serie)

Maken trends zoals etherische oliën en Intermittent Fasting waar wat ze beloven? En hoe werkt het precies? Netflix’s (Un)Well zoekt naar antwoorden bij believers, sceptici en wetenschappers, waarbij er dieper wordt ingegaan op de lucratieve wellnesssector. In 6 afleveringen worden verschillende wellness trends van het moment besproken: etherische oliën (en de pyramide verkoop), tantric seks, consumptie van menselijke moedermelk, onderbroken vasten, ayahuasca en de bijensteektherapie.

5. Unnatural Selection (docu serie)

Wat als je niet alleen je huidige lichaam kan ‘hacken’ maar ook dat van toekomstig leven? In de serie Unnatural Selection wordt er gekeken naar de wetenschappers achter de genbewerkingstechnologie. Hoe je kan voorkomen om ziektes uit te roeien en wat de kenmerken zijn van het selecteren van een (toekomstig) gezond kind. In deze 4 afleveringen van een uur krijg je een interessant kijkje in de mens en hoe ze haar eigen biologie probeert te hacken.

6. Human Nature (docu)

In de documentaire Human Nature wordt het verhaal verteld van de meest belangrijke wetenschappelijke vondst van de 21e eeuw: CRISPR. En hoewel deze term je waarschijnlijk niet zoveel zegt, gaat het om het veranderen van de meest funamentele chemische stof van wie wij zijn, ons DNA. De documenaire gaat over de wetenschappelijke doorbraak en de ethische kwestie die erachter speelt. Willen wij onszelf wel zoveel veranderen?

Tags: biohacken, intermittent fasting, wim hof methode

Vergelijkbare Artikelen

door
Feminien is het online magazine voor wellness en gezondheid. Met een mix tussen holistische en wetenschappelijke zorg. Onze missie is om er voor te zorgen dat kennis van vrouwen gezondheid beter, makkelijker, en toegankelijker is, zodat je zelf kan onderzoeken wat goed voelt voor jou. Meer kennis is immers meer grip op je gezondheid.
5 Ayurveda tips voor een ontspannen Kerst Natuurlijke Detox: Ontgiftig Je Lichaam Op Deze 12 Manieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *