De 5 mooiste schaduwwerk boeken en journals

Schaduwwerk boek

Schaduwwerk is een krachtige tool voor persoonlijke groei en transformatie. Het gaat om het verkennen en integreren van onze ‘schaduwkanten’: de onbewuste eigenschappen, emoties en gedachten die we liever onderdrukken. Door onze schaduw te confronteren en te accepteren, kunnen we onszelf completer en authentieker voelen.

Ben jij op zoek naar een passend schaduwwerk boek? Of een journal om je te begeleiden? Er zijn tal van boeken en journals beschikbaar die je kunnen begeleiden op je schaduwwerk-reis. Hieronder vind je onze favoriete selectie.Tips voor het kiezen van het juiste shadow work boek

Kies een boek of journal dat past bij jouw leerstijl en persoonlijke interesses. Begin met een klein boekje of journal om laagdrempelig te beginnen. Maak gebruik van de oefeningen en inzichten in de boeken om je eigen schaduwwerk-reis vorm te geven. Wees geduldig en compassievol met jezelf tijdens het proces van schaduwwerk.

5 Boeken over Schaduwwerk

Jung, de schaduw en het licht – Carl Jung

Dit is de OG, het klassieke werk van Carl Jung. In dit boek legt Jung legt de basisprincipes van schaduwwerk uit en verkent de rol van de schaduw in de menselijke psyche.

Bestel hier | Prijs: €7,50

Spiritualiteit voor beginners – Minne van Woersem

schaduwwerk voor beginners

In het boek Schaduwwerk voor beginners worden praktische tips en oefeningen gedeeld om je pad naar schaduwwerk te starten. Dit praktische, toegankelijke en heldere boek helpt je onderdrukte emoties te ontdekken, in het licht te zetten en te accepteren.

Bestel hier | Prijs: €20,00

Licht op de schaduw – Debbie Ford

Licht op de schaduw, Debbie Ford

In het boek Licht op de schaduw deelt Debbie Ford meer over hoe je jouw angst, schaamte en onzekerheid kan overwinnen door middel van schaduwwerk. Dit boek helpt je om je schaduw te zien als een bron van kracht en potentieel.

Bestel hier | Prijs: €18,99

Gids voor schaduwwerk – Mary Mueller Shutan

gids voor schaduwwerk 550x836

In het boek Gids voor Schaduwwerk neemt Mary Mueller Shutan je mee de diepte in, naar je donkere kanten en leert je deze te omarmen. Want alleen als jij jezelf helemaal accepteert, kun je voluit leven. Gids voor schaduwwerk van Mary Mueller Shutan is een uitgebreide en praktische gids vol aanwijzingen, oefeningen en ideeën voor zelfonderzoek. 

Bestel hier | Prijs: €25,00

Shadow work journal for self-love

Boek-Shadow-work-journal-1380x1380-c-center

Shadow work journal for self-love

Ontrafel de donkere kant van jezelf om meer zelfliefde en zelfacceptatie te creëren. In deze shadow work journal vind je oefeningen, reflectie en meditatie om over jezelf te leren.

Bestel hier | €13,99

Meer lezen over meditatie en spiritualiteit?

Vergelijkbare Artikelen

door
Feminien is het online magazine voor wellness en gezondheid. Met een mix tussen holistische en wetenschappelijke zorg. Onze missie is om er voor te zorgen dat kennis van vrouwen gezondheid beter, makkelijker, en toegankelijker is, zodat je zelf kan onderzoeken wat goed voelt voor jou. Meer kennis is immers meer grip op je gezondheid.
Schaduwwerk voor beginners: de eerste stappen op je reis naar groei