Laura Hof deelt haar ochtendroutine: “het heeft mijn leven drastisch veranderd”

Laura Hof ochtendroutine

Hoe ziet de ochtendroutine van Laura Hof eruit? Deze Nederlandse heeft een behoorlijke reputatie opgebouwd als het gaat om het biohacken van je gezondheid. Laura is co-founder van de Ice Women Community (een koudwater dipgroep voor vrouwen), ‘dochter van’ en officiele Wim Hof Methode Instructeur, voedingsdeskundige en staat bekend als één van de weinige vrouwelijke biohackers in de wereld! Als het gaat om haar ochtendroutine is ze heel duidelijk: “Het is één van de meeste tijdseffectieve en implementeerbare tools die je kunt inzetten voor meer bewustzijn, helderheid en geluk.” In dit artikel deelt Laura Hof haar eigen ochtendroutine.

Waarom is een ochtendroutine zo belangrijk?

“Ik ben al jaren bezig met zelfontwikkeling in de breedste zin van het woord. Ik heb van alles geprobeerd qua sport, voeding en gewoontes om mijn lichaam, geest en leefstijl te verbeteren. Om zo een sterkere, gelukkigere en gezondere versie van mijzelf te worden. Als ik één ding mocht kiezen om in te zetten om je leven ten positieve te veranderen, dan is het wel het hebben van een ochtendroutine.

De ochtend is vaak de enige tijd waar je een moment voor jezelf kunt pakken. Het is daarna de start van een nieuwe begin. Door jezelf ‘af te stellen’ zorg je ervoor dat je op deze ‘stand’ ook door de dag heen beweegt. Het is een tijd waarin ik mezelf oplaad en alles doe wat ik moet en wil doen, voordat ik begin met de dag. Het heeft mijn leven drastisch veranderd! De juiste ochtendroutine zorgt er namelijk voor dat je het leven positief en oplossingsgericht benadert.” 


Lees ook: [Interview] Laura Hof over de Wim Hof Methode: “ik keek mijn vader aan: ‘Holy F, this shit works!”


De ochtendroutine van Laura Hof

“Er is geen goed of fout wat betreft het samenstellen van jouw persoonlijke ochtendroutine, maar het kan helpen om uit te gaan van enkele principes. Zo is het goed om minstens een heel uur te pakken waarin je volledig gefocust bent op jezelf en je practice. Begrijp dat het starten van een ochtendroutine vrijwel nooit gemakkelijk gaat, net zoals wanneer je voor de eerste keren naar de sportschool gaat. Ik kan je wel beloven dat dit beter zal worden, mits je maar consistent bent. Dus wanneer de wekker gaat, direct uit bed! Ik adviseer je om minstens 21 dagen een ochtendroutine uit te proberen, omdat dit in ieder geval nodig is om aan je nieuwe gewoonte te wennen. Hieronder deel ik mijn ochtendroutine ter inspiratie:

Vroeg opstaan en bed opmaken

Ik sta steevast elke ochtend een uur voordat de zon opkomt op, rond 5 uur. Klaar om uit bed te komen en om de ochtendroutine te beginnen. Maak je bed direct op als je opstaat! In het leger doe je dit elke dag en met goede reden. Door je bed op te maken behaal je je eerste succes van de dag, dit zet zich dan vervolgens door. De toon is daarmee gezet.

Hydrateer en schraap je tong

Hierna drink ik altijd twee glazen water ter hydratatie en schraap ik mijn tong volgens Ayurvedische ochtendritueel (vind hier een tongschraper). Gedurende de nacht detox je en je tong neemt veel van de afvalstoffen op. Door je tong te schrapen ben je daar in ieder geval van af!

Wees even stil en neem een moment voor jezelf

Elke ochtend doe ik of ademhalingsoefeningen (de Wim Hof Methode is het beste!) of ik mediteer. Ik zit of lig dan tussen de 10-30 minuten stil op de bank of doe een geleide meditatie. Door dit moment te pakken, center je jezelf en schep je orde in je hoofd. Het zorgt er ook voor dat je veel meer in het hier en nu blijft gedurende de dag en daardoor proactief in plaats van reactief werkt. Jij bepaalt, niet de omstandigheden.


Lees ook: De Wim Hof Methode: ademhalingsoefeningen voor een beter immuun


Dagboek bijhouden: reflectie, affirmatie en positieve mindset

Er is geen dag dat ik het houden van een dagboek oversla. Het is één van de meeste tijdseffectieve en implementeerbare tools die je kunt inzetten voor meer bewustzijn, helderheid en geluk. En het kost maar een paar minuten van je dag. Ik gebruik inmiddels mijn eigen uitgegeven dagboek (zie hieronder), waar je stap-voor-stap wordt meegenomen in het opschrijven van gedachteoefeningen. Dankbaarheid, affirmaties, reflectiepunten en to-do’s zijn een belangrijk onderdeel hiervan. Wetenschap toont daarnaast aan dat je er blijer en bewuster van wordt (bron).

Lichamelijk wakker worden met yoga en workouts

Elke dag start ik met de Zonnegroet, een yoga routine, om mijn lichaam wakker te maken en te aarden. Yoga brengt je direct naar de kalme staat van je zenuwstelsel, waardoor je je dag met een betere mind-body connectie begint en meer in balans bent gedurende de dag. Na mijn yoga practice ren ik meestal in het park of doe ik – nu de sportscholen dicht zijn – thuis aan krachttraining. Ik maak mijn lichaam wakker en warm het op voor de laatste uitdaging in de ochtend, het koud douchen!

Koud douchen na een warme douche

Na mijn geestelijke en lichamelijke training fris ik mezelf op met een heerlijke warme douche en eindig met koud water. Ik krijg er enorm veel energie en focus van. Het is een natuurlijke detox en ik word er ontzettend blij van door de happy hormones die je aanmaakt! Daarbij train ik ook mijn geest om elke ochtend iets te doen wat ik niet wil doen, maar waarvan ik wel weet dat het goed voor me is. Hierdoor train ik mezelf om het oncomfortabele te doen, dit zet je ook makkelijk door in de dag.”

Het Holistisch Dagboek Laura Hof

Het Holistisch Dagboek, Laura Hof (€19,99)

Laura Hof: “Omdat ik het zelf ook heel fijn vind om esthetisch een mooi dagboek te hebben dat bij me paste, besloot ik er zelf een te maken! Het omhelst alle schrijfopdrachten die passen bij mijn ochtendroutine.” Leuk extraatje: voor elk verkocht dagboek wordt een boom geplant.

Met de kortingscode Feminien20 krijg je 20% korting (incl. verzendkosten)

Het Holistisch Dagboek

Wanneer ik klaar ben met mijn routine, neem ik meestal de rest van de ochtend om nog even bij te komen, een boek te lezen en ook mijn social media even bij te houden (!). Net voor ik van huis ga, neem ik ongeveer 5 minuten de tijd om na te denken welke drie taken ik op die dag wil voltooien. Hierdoor kan ik de dag ook sterk eindigen.

De manier waarop ik elke dag journal is één die niet nieuw is, maar wel uiterst effectief. Omdat ik het zelf ook heel fijn vind om esthetisch een mooi dagboek te hebben dat bij me paste, besloot ik er zelf een te maken! Deze heet ‘Het Holistisch Dagboek’ en omhelst alle schrijfopdrachten die passen bij mijn ochtendroutine. Deze manier van een dagboek bijhouden heeft mij het meeste gebracht met de minste tijdsinvestering.

Zorg ervoor dat je jezelf de tijd geeft om een aantal aspecten van je ochtendroutine onder elkaar te zetten, zodat je goed voorbereid begint. Daag jezelf ook uit om het in ieder geval 21 dagen uit te houden, dan geef je je brein een kans om te wennen aan deze nieuwe gewoonte en ben je, net als mij, steevast elke ochtend een uur voor de zon opkomt uit je bed om je ochtendroutine te beginnen.


Feminien Expert Laura Hof

Laura Hof is co-founder van de Icewomen Community, Biohacker en voedingsdeskundige. Daarnaast is zij conscious publisher van Alchemy Mind Body Soul. Voor meer info over Laura’s dagboek, ochtendroutine of workshops, bezoek haar website Laura Hof Alchemy of Instagram.


Meer lezen over Laura Hof?

Tags: ademhaling, affirmaties, biohacken, koutraining, Laura Hof, meditatie, ochtendrituelen, wim hof methode, yoga

Vergelijkbare Artikelen

door
Laura Hof, dochter van Wim Hof, groeide op met koude douches en het belang van mindset. Nu helpt ze anderen met de methode en is ze een officiele Wim Hof Method Instructeur, waarbij ze workshops geeft rondom ademhaling, mindset en ijsbaden. Daarnaast is ze de co-founder van de @Icewomen_Community, biohacker en voedingsdeskundige.
Ademhalingsoefening voor ontspanning: zo trap je op de rem Hoe je stress kan verminderen in 5 stappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *