De 7 mooiste yoga retreats in Europa voor deze nazomer in 2023

7 mooiste yoga retreats in Europa

Op zoek naar de mooiste yoga retreats in Europa voor deze zomer 2023? Grote kans dat je de vakantie dit jaar last-minute boekt en dat je nog niet zeker weet waar je naar op zoek bent. Op een druk strand met veel gezelligheid of juist op een afgelegen plek in de natuur? Een yoga retreat is eigenlijk de perfecte mix ertussenin en een veilige manier om toch een ontspannen vakantie te hebben. Je zit in een besloten groep, komt minder in contact met mensen van buitenaf en hebt vaak je eigen kamer. Daarnaast zijn ook de activiteiten met dezelfde groep, waardoor je ook tijdens de dagjes uit geen risico’s hoeft te lopen.

Dus, waar gaat de reis naartoe? Kies je voor een van de yoga retreats in Italië, Griekenland, Kroatië of Portugal? We hebben een selectie van verschillende bestemmingen en budgetten voor je gemaakt, voor een heerlijk ontspannen reis deze zomer.


Dichterbij huis? Lees ook: Het Radiance Day Retreat bij Unbound Amsterdam op 17 november


7 mooiste yoga retreats in Europa 2023

6-daags Luxe Yoga Retreat Mykonos, Griekenland

De twee yogavriendinnen Anna en Eranthi begonnen samen hun yogaschool Fykiada Retreats in hun geboorteland Griekenland. Op Mykonos weten zij nu de mooiste luxueuze retreats neer te zetten, met elke keer verschillende bekende yoga instructeurs als Sjana Elise en Chelsey Korus. Dit retreat in oktober retreat zal plaatsvinden in een luxe strandvilla, waarbij de lessen worden gegeven door Marsha Jaworski en Ashlie Robbie. Het retreat bevat naast dagelijkse ochtend en middag yogasessies meerdere activiteiten, zoals een zeilboottocht, hikes, een guided tour op het Myconian Homestead en een masterclass Reconnect to Yourself.

 • Start: 30 september 2023
 • Lengte: 6 dagen
 • Prijs: vanaf €2790
 • Yogastijl: Hatha yoga

Lees meer over prijzen en data van dit retreat


6-daags Zeezicht Yoga Retreat in Kroatië

6-daags yoga retreat Nina Butler Kroatie | Feminien

Global nomad Nina Butler (lees ons interview met haar hier!) organiseert jaarlijks de mooiste yoga retreats op verschillende top locaties in de wereld. Met dit jaar al mooie weken in Toscane (Italië), Verbier (Zwitserland) en Kenia, organiseert Nina eind September dit plaatje van een retreat in Kroatië. Tijdens het retreat zal je verblijven in Villa Vela Luka, tweemaal daags yoga met Nina en Lauren, een massage, SUP lessen, privé speedboot trip en fietstochten – en dit allemaal met het mooiste zeezicht!

 • Start: 16 september 2023
 • Lengte: 6 dagen
 • Prijs: vanaf €1,690
 • Yogastijl: Dynamic flow yoga

Lees meer over prijzen en data van dit retreat


7-daags True Feminine Meditatie en Yoga Retreat voor Vrouwen op Ibiza

Dit retreat gaat volledig om jouw feminiene kracht en de sisterhood. Gelegen in het midden van Ibiza vind je dit 7-daagse magische retreat in een luxe en toch zo Ibiza-typische Finca. Tijdens het retreat worden er verschillende vrouwencirkels georganiseerd, net als een cacaoceremonie en heilige rituelen. Een week lang kan je dagelijks yogalessen volgen op een fantastische locatie midden in de natuur met meditatiesessies, gezond lekker eten en een sociale sfeer verwachten. Wie wil dat nou niet! Even een stapje terugnemen van het dagelijkse drukke leven en terugstappen in je vrouwenlijkheid.

 • Start: 22 oktober 2023
 • Lengte: 7 dagen
 • Prijs: vanaf €950
 • Yogastijl: Vinyasa en Yin Yoga, meditatie

Lees meer over prijzen en data van dit retreat


7-daags Iyengar Yoga Retreat in Columbeira, Portugal

7-daags Iyengar Yoga Retreat Columbeira Portugal | Feminien

Gelegen in het pittoreske stadje Columbeira (inlands bij Peniche) vind je deze klassieke Portugese Quinta van Buddha Retreats waar je kan genieten van de rust, kan werken aan je asana practice en even het drukke leven achter je kan laten. Naast de yoga retreats biedt dit retreat ook een combinatie van surflessen, SUP en een bezoek aan het nabijgelegen Obidos aan. Een heerlijk rustige plek, middenin de natuur van Portugal, waar het draait om eerlijk eten en goed zorgen voor je lichaam en geest.

 • Start: 18 september of 2 oktober 2023
 • Lengte: 7 dagen
 • Prijs: vanaf €925
 • Yogastijl: Iyengar Yoga

Lees meer over prijzen en data van dit retreat


8-Daagse Meditatie, Pranayama en Yoga Zomer Retreat in Antiparos

Dagelijks schitterende uitzichten over de zee, dichtbij gelegen stranden met azuurblauwe zee en een prachtige typische wit-blauwe Girekse villa zijn de basis voor dit prachtige 8-daagse yoga retreat in Antiparos. Met dagelijkse ochtendmeditatie en pranayama (ademhalingsoefeningen), zal je hier de dag goed beginnen. Daarnaast zijn er 13 verschillende yoga- en mindfulnesslessen en het uitgebreide ontbijt- en brunchbuffet inbegrepen, net als een welkomst- en vaarweldiner. Het retreat ligt op 10 minuten lopen van het stadje Antiparos, waardoor de mooiste avonddiners plaats kunnen vinden met zonsondergang.

 • Start: 16 en 23 september 2023
 • Lengte: 8 dagen
 • Prijs: vanaf €1,204
 • Yogastijl: yin yoga en yoga nidra.

Lees meer over prijzen en data van dit retreat


7-daags Avontuurlijk Yoga Retreat in Kroatië

Dit retreat in een van de mooiste dorpen van Kroatië, Rovinj, is ontworpen voor de mix tussen avontuur en inzicht. Een unieke yoga vakantie die de kracht heeft om je leven te transformeren. Tijdens dit retreat leer je niet alleen de prachtige schoonheid van de Kroatische natuur kennen, maar ook om de taal en wijsheid van de elementen in je leven te ontdekken. Met dagelijkse yoga- en meditatielessen, avontuurlijke tours (kayaking, fietsen, hiken, SUP en windsurfen) tot een boottour in de Rovinj archipel.

 • Start: 3 of 10 september 2023
 • Lengte: 7 dagen
 • Prijs: vanaf €1,250
 • Yogastijl: Hatha, Vinyasa en Yin Yoga

Lees meer over prijzen en data van dit retreat


6-daagse Verbindend Yoga Retreat in Borgo di Gello, Toscane

Gelegen in het hartje van Toscane, is het prachtige dorp Borgo di Gello, ligt het door Nederlanders opgezette Novanta hotel. In deze vallei is het prachtige tot rust komen. Met dagelijks 2 yogalessen, meditatie- en ademhalingssessies, zonsondergang meditaties en een stiltewandeling naar het klooster van La Verna en álle maaltijden inbegrepen, biedt dit retreat zeer veel waar voor je geld. Dus wees er snel bij! 🙂

Lees meer over prijzen en data van dit retreat


Op zoek naar meer yoga retreats? Via de website BookYogaRetreats kan je wereldwijd retreats vinden, waaronder yoga retreats in Nederland, yoga retreats op Ibiza of voor een bepaalde yogastijl.

Disclaimer: In het artikel kan je affiliate links tegenkomen. Door het boeken van een retreat via deze link ontvangt Feminien een klein percentage. Er zullen geen extra kosten zijn voor jou.

Meer lezen over Yoga & Yoga Retreats?

Tags: europa, restorative yoga, yoga, yoga nidra, yoga retreat, yoga voor beginners

Vergelijkbare Artikelen

door
Feminien is het online magazine voor wellness en gezondheid. Met een mix tussen holistische en wetenschappelijke zorg. Onze missie is om er voor te zorgen dat kennis van vrouwen gezondheid beter, makkelijker, en toegankelijker is, zodat je zelf kan onderzoeken wat goed voelt voor jou. Meer kennis is immers meer grip op je gezondheid.
Dit zijn de voordelen van hypnobirthing: alles wat je wil weten over een ontspannen bevalling Casterolie een wonderolie? Dit zijn de gezondheidsvoordelen van casterolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *