De 7 mooiste yoga retreats in Europa voor deze nazomer

7 mooiste yoga retreats in Europa

Op zoek naar de mooiste yoga retreats in Europa voor deze zomer? Grote kans dat je de vakantie dit jaar last-minute boekt en dat je nog niet zeker weet waar je naar op zoek bent. Op een druk strand met veel gezelligheid of juist op een afgelegen plek in de natuur? Een yoga retreat is eigenlijk de perfecte mix ertussenin en een veilige manier om toch een ontspannen vakantie te hebben. Je zit in een besloten groep, komt minder in contact met mensen van buitenaf en hebt vaak je eigen kamer. Daarnaast zijn ook de activiteiten met dezelfde groep, waardoor je ook tijdens de dagjes uit geen risico’s hoeft te lopen.

Dus, waar gaat de reis naartoe? Kies je voor een van de yoga retreats in Italië, Griekenland, Kroatië of Portugal? We hebben een selectie van verschillende bestemmingen en budgetten voor je gemaakt, voor een heerlijk ontspannen reis deze zomer.

7 mooiste yoga retreats in Europa

6-daags Luxe Yoga Retreat in Koefonisia, Griekenland

Fykiada Retreats Griekenland | Feminien

De twee yogavriendinnen Anna en Eranthi begonnen samen hun yogaschool Fykiada Retreats in hun geboorteland Griekenland. Op Koefonisia in de Cyclades weten zij nu de mooiste luxueuze retreats neer te zetten, met bekende instructeurs als Sjana Elise en Chelsey Korus. Het retreat zal plaatsvinden in een luxe strandvilla en bevat naast dagelijkse ochtend en middag yogasessies meerdere activiteiten, zoals een boottocht, 2 afgelegen eilanden, 4 geheime stranden, 1 taverna aan zee en 35 keer het echte Griekenland proeven.

 • Start: zondag 2 september 2021
 • Lengte: 6 dagen
 • Prijs: vanaf €2160
 • Yogastijl: Vinyasa en Yin Yoga

Lees meer over prijzen en data van dit retreat


6-daags Zeezicht Yoga Retreat in Kroatië

6-daags yoga retreat Nina Butler Kroatie | Feminien

Global nomad Nina Butler (lees ons interview met haar hier!) organiseert jaarlijks de mooiste yoga retreats op verschillende top locaties in de wereld. Met dit jaar al mooie weken in Toscane (Italië), Verbier (Zwitserland) en Kenia, organiseert Nina eind September dit plaatje van een retreat in Kroatië. Tijdens het retreat zal je verblijven in Villa Vela Luka, tweemaal daags yoga met Nina en Lauren, een massage, SUP lessen, privé speedboot trip en fietstochten – en dit allemaal met het mooiste zeezicht!

 • Start: 19 september 2021
 • Lengte: 6 dagen
 • Prijs: vanaf €1400
 • Yogastijl: Dynamic flow yoga

Lees meer over prijzen en data van dit retreat


7-daags Vinyasa Yoga Retreat op Ibiza

7-Daagse Vinyasa Yoga Retreat op Ibiza | Feminien

Gelegen op een minuut rijden van het mooie dorp San Carlos vind je dit 7-daagse magische retreatin een luxe en toch zo Ibiza-typische Finca. Op een paar minuten lopen vind je de geweldige stranden, zoals Aguas Blancas. Een week lang kan je dagelijks yogalessen volgen op een fantastische locatie midden in de natuur, met ademhalings- en meditatiesessies, gezond lekker eten en een sociale sfeer verwachten. Wie wil dat nou niet! Even een stapje terugnemen van het dagelijkse drukke leven.

 • Start: hele maand oktober 2021
 • Lengte: 7 dagen
 • Prijs: vanaf €950
 • Yogastijl: Vinyasa en Yin Yoga, meditatie

Lees meer over prijzen en data van dit retreat


7-daags Iyengar Yoga Retreat in Columbeira, Portugal

7-daags Iyengar Yoga Retreat Columbeira Portugal | Feminien

Gelegen in het pittoreske stadje Columbeira (inlands bij Peniche) vind je deze klassieke Portugese Quinta van Buddha Retreats waar je kan genieten van de rust, kan werken aan je asana practice en even het drukke leven achter je kan laten. Naast de yoga retreats biedt dit retreat ook een combinatie van surflessen, SUP en een bezoek aan het nabijgelegen Obidos aan. Een heerlijk rustige plek, middenin de natuur van Portugal, waar het draait om eerlijk eten en goed zorgen voor je lichaam en geest.

 • Start: 2, 9, 16 augustus / 20 september / 4 oktober 2021
 • Lengte: 7 dagen
 • Prijs: vanaf €775
 • Yogastijl: Iyengar Yoga

Lees meer over prijzen en data van dit retreat


6-Daagse Theta Healing en Reiki Yoga Retreat in Kotor, Montenegro

6-daags yoga retreat Kotor Montenegro

Hoewel Montenegro misschien niet de eerste vakantiebestemming is waar je aan zal denken, is het juist daarom perfect om te ontdekken tijdens een yoga retreat. De bestemming is relatief goedkoop, wat ook terug te zien is in de prijs van het retreat. Desalniettemin doen de uitzichten en cultuur niet af voor die van Italië of Griekenland. Tijdens dit 6-daagse retreat verblijf je in een prachtig historisch pand aan de baai, in het hart van de cultuurhistorische regio Kotor. In de prijs zitten de yogalessen, workshops, een Theta healing evenement, Reiki Nieuw Maan meditatie, Theta healing massage en ontbijt inbegrepen.

 • Start: 2 oktober 2021
 • Lengte: 6 dagen
 • Prijs: vanaf €640
 • Yogastijl: Kundalini, Vinyasa, Restorative Yoga en Yin Yoga

Lees meer over prijzen en data van dit retreat


8-daags Yoga Retreat voor vrouwen op Ibiza

Yoga Retreat voor Vrouwen op Ibiza | Feminien

Gun jezelf een welverdiende vakantie, met prachtige uitzichten, yogalessen, meditatie en heerlijk eten. De Women’s Yoga Retreat biedt een week van ontspanning, plezier en inspiratie. De Nederlandse yoga-instructrice Marjon zal verschillende yogastijlen geven tijdens het retreat, met dagelijks twee yogalessen en een begeleide meditatie. Het retreat vindt plaats in het noord-oostelijke deel van Ibiza, op een prachtige afgelegen plek in een typische Ibicenca Finca. Het ligt in de buurt van het dorp Santa Eularia en de stranden van Aguas Blancas. Heerlijk genieten!

 • Start: 2 of 9 oktober 2021
 • Lengte: 8 dagen
 • Prijs: vanaf €1150
 • Yogastijl: Hatha, Vinyasa en Yin Yoga

Lees meer over prijzen en data van dit retreat


6-daags Healthy Happy Gut Yoga Retreat in Ortameer, Italië

Mandali Retreats Good Gut Health | Feminien

Het Happy Health Gut programma van Samantha Koch in samenwerking met Mandali Retreats is een voorbeeld van een retreat waarbij het niet alleen draait om rust, maar ook om een verbeterde levensstijl naderhand. Elke dag zal bestaan uit begeleide meditatie, workshops over een gezonde darmflora beïnvloed door Ayurvedische beoefening, yin yoga, Sound Baths van Stacey Griffin (boek ook een keer haar fantastische Sounds Bath workshop in Amsterdam!), theeceremonie en verbinding maken met de natuur.

Lees meer over prijzen en data van dit retreat


Op zoek naar meer yoga retreats? Via de website BookYogaRetreats kan je wereldwijd retreats vinden, waaronder yoga retreats in Nederland, yoga retreats op Ibiza of voor een bepaalde yogastijl.

Disclaimer: In het artikel kan je affiliate links tegenkomen. Door het boeken van een retreat via deze link ontvangt Feminien een klein percentage. Er zullen geen extra kosten zijn voor jou.

Tags: europa, restorative yoga, yoga, yoga nidra, yoga retreat, yoga voor beginners

Vergelijkbare Artikelen

door
Feminien is het online magazine voor wellness en gezondheid. Met een mix tussen holistische en wetenschappelijke zorg. Onze missie is om er voor te zorgen dat kennis van vrouwen gezondheid beter, makkelijker, en toegankelijker is, zodat je zelf kan onderzoeken wat goed voelt voor jou. Meer kennis is immers meer grip op je gezondheid.
5 tips om in balans te blijven op vakantie met Ayurveda Vrijetijdsziekte: dit is waarom je altijd ziek wordt tijdens vakantie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *