Beginnen met Intermittent Fasting? 5 boeken voor de juiste start

Boeken over Intermittent Fasting

Als je wil beginnen met een nieuw eetpatroon, zoals bijvoorbeeld Intermittent Fasting, is het verstandig om je eerst goed in te lezen. Wat zijn de voordelen van Intermittent Fasting, waarom zou je het doen en hoe kan je hierbij je lichaam ondersteunen?

Als toevoeging op onze complete handleiding voor Intermittent Fasting voor vrouwen zijn deze boeken over Intermittent Fasting lezen een goede verdieping voor een start met dit populaire eetpatroon.

Hoe begin je met vasten?

Een van de meestgestelde vragen rondom Intermittent Fasting is of je honger krijgt tijdens het vasten. Het antwoord hierop is ‘ja’, maar honger hebben hoeft geen slecht teken te zijn. In tegenstelling tot andere ‘diëten’ eet je bij Intermittent Fasting niet per se minder, maar eet je in andere tijdsblokken.

Als je begint met onderbroken vasten kan het inderdaad zijn dat je na een aantal uur honger begint te krijgen. Je lichaam is immers gewend om een continue aanwas van eten te ontvangen en richt zich daar op in. Je krijgt een snelle daling van je glucosespiegel, wat een honger gevoel triggert. Dat is precies het patroon dat je wil wijzigen. Het goede nieuws is wel dat je lichaam gewend raakt aan Intermittent Fasting. Je glucose zal niet meer zo sterk schommelen, waardoor je niet altijd honger meer zal hebben tijdens het vasten.

Als je wil beginnen met Intermittent Fasting is het aan te raden om in de 1-2 weken voordat je start je suikerinname te verminderen. Dit zal helpen om je suikerspiegelschommelingen minder sterk te maken, waardoor je tijdens het vasten minder snel honger zal krijgen. Daarnaast is het ook goed om te realiseren dat dit gebeurd in je lichaam. Het ‘honger’ signaal hoeft niet per definitie altijd ‘honger’ te betekenen.

Boeken over Intermittent Fasting

Ben je benieuwd hoe je het beste kan beginnen? Neem een kijkje bij de boeken hieronder die kunnen helpen met informatie en gerechten voor een goede kick-start met Intermittent Fasting. Heb je vragen? Stel ze dan hieronder bij de opmerkingen. Succes!

What IF? (Intermittent Fasting) – Sylvia Holtslag – €34,95

What IF (intermittent Fasting) boek Sylvia Holtslag

In het boek ‘What IF? (Intermittent Fasting) deelt schrijfster Sylvia Holtslag een holistische benadering in het praktisch toepassen van Intermittent Fasting. Sylvia heeft uitvoering onderzoek gedaan naar welke voedingsmiddelen ervoor zorgen dat je lichaam optimaal functioneert. In het boek vind je een wetenschappelijk onderbouwd stap-voor-stap 4-weken-programma inclusief 2 bonusweken.

Intermittent fasting: doe je zo – Hannah Vreugdenhil – €15,99

Intermittent fasting - doe je zo Hannah Vreugdenhil

In het boek ‘Intermittent Fasting Doe Je Zo‘ deelt schrijfster Hannah Vreugdenhil (ook bekend van het boek High Protein) betaalbare weekmenu’s, lekkere recepten en handige tips voor gezond gewichtsverlies, minder keuzestress en een fitte levensstijl. Het handigde aan dit boek zijn de 2x 8 weekmenu’s die je in staat stellen om twee keer een twee-maanden schema te vasten en toch gevarieerd te eten.

Foodsisters: Intermittent fasting – Janneke Koeman – €20,00

Foodsisters - Intermittent fasting

De zussen Janneke en Amande delen met hun jarenlange ervaring in Voeding en Diëtetiek boeken uit onder de naam Foodsisters. In dit kookboek Simpel Starten met Intermittent Fasting helpen ze je om met Intermittent Fasting (vasten dieet) op een makkelijke manier je doel te bereiken aan de hand van weekmenu’s en snelle en makkelijke recepten.

De dr. Ludidi Vastenmethode – Samefko Ludidi – €20,99

De Dr. Ludidi Vastenmethode | Feminien

In het boek ‘De dr. Ludidi Vastenmethode‘ legt Samefko Ludidi duidelijk uit hoe je door middel van Intermittent Fasting weer grip krijgt op je gezondheid en kan afvallen op een verantwoorde manier. Met recepten van chefkok Frank van Thiel, vastenschema’s en tips.

Intermittent Fasting – Nanneke Schreurs – €20,99

Boek Intermittent fasting Nanneke Schreurs

Het boek Intermittent Fasting van Nanneke Schreurs helpt je om in vier weken fitter, gezonder en slanker te worden door periodiek vasten. In deze startersgids vind je een eenvoudig stappenplan om te beginnen en weekmenu’ boordevol vega(n) opties, guilty pleasures, zondagse brunches en nog veel meer!

Meer lezen over intermittent fasting?

Tags: boeken, gezond gewicht, gezondheid, intermittent fasting

Vergelijkbare Artikelen

door
Feminien is het online magazine voor wellness en gezondheid. Met een mix tussen holistische en wetenschappelijke zorg. Onze missie is om er voor te zorgen dat kennis van vrouwen gezondheid beter, makkelijker, en toegankelijker is, zodat je zelf kan onderzoeken wat goed voelt voor jou. Meer kennis is immers meer grip op je gezondheid.
6 Meditatie tips om deze zware tijd door te komen PCOS Voeding: 5 tips voor een gezond PCOS dieet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *