Britt deelt haar Psilohuasca ervaring: “Wat ik met jarenlange therapie had willen bereiken, lukte nu in één sessie”

Psilohuasca, persoonlijke ervaring | Feminien

Psilohuasca is het legale zusje van het bekendere Ayahuasca. Het is een methode om te helen en inzichten over jezelf te krijgen door middel van een reis in je onderbewustzijn. De psychedelische ceremonie is echter niet iets wat je elke dag kan doen. Het vergt voorbereiding, een gecontroleerde omgeving, én geeft niet altijd de uitkomsten die je verwacht. Maar wat kan je wel verwachten van een psilohuasca ceremonie? Hieronder deelt lezeres Britt (29) uit Schiedam haar persoonlijke verhaal, van waarom ze het overwoog tot wat het haar gebracht heeft.


Disclaimer: Het is aanbevolen om deze ceremonie onder begeleiding te doen en in een veilige setting, waarbij er ervaren begeleiders aanwezig zijn die jou tijdens je reis kunnen helpen. De werking van psilohuasca verschilt per persoon en het is niet voor iedereen geschikt. Neem alvorens contact op met de organisatie om jouw medisch profiel door te spreken.


Wat is Psilohuasca eigenlijk?

Psilohuasca (of Healhuasca) is een plantmedicijn dat bestaat uit een combinatie van de jungle liaan Banisteriopsis Caapi (MAO-remmer) en psilocybine (truffels). Het is een legale variatie op Ayahuasca, dat al eeuwenlang ritueel wordt gebruikt door indianenstammen in het Amazonegebied van Zuid-Amerika voor reiniging, genezing en spirituele verrijking.

De psychedelische ceremonie kan ervoor zorgen dat je door middel van introspectie (binnen in jezelf kijken) je zelfbeeld verandert en vastzittende energie en blokkades loslaat. Het plantmedicijn heeft een diepreinigende werking op allerlei niveaus. Een negatief of verkeerd zelfbeeld kan de oorzaak zijn van veel verslavingen, depressies, of stress, welke voortkomend uit angsten in het onderbewuste. Door de ceremonie kunnen mensen hun onderbewuste beter leren kennen en deze problemen beter tegengaan in het dagelijks leven.

Waarom en waar deed je het?

Het fascineerde mij, trok mijn aandacht en kwam steeds weer terug op mijn pad. Ik was er klaar voor, dat voelde ik. Jarenlang heb ik mijzelf belemmerd en vastgezeten in een eetstoornis. Ik wilde de confrontatie aangaan met de oorzaken hiervan om definitief te kunnen herstellen. Iemand die ik ken, was al bij Helen en Roel geweest en hierdoor wist ik dat daar in goede handen zou zijn. Daar was geen woord aan gelogen: de warmte, sfeer en persoonlijke aandacht… ik had mij geen betere plek kunnen wensen!

Wat gebeurde er tijdens de ceremonie?

Waar moet ik beginnen met verwoorden voor iets wat niet te beschrijven valt? Hoe kan ik uitleggen wat je eigenlijk alleen kunt begrijpen door te zien, voelen en dus zelf te ervaren? Je begint er in ieder geval niet zomaar aan. Deze psychedelische ceremonie vereist een zekere voorbereiding zonder alcohol, drugs en koffie, met zo min mogelijk prikkels van buitenaf en een tyramine-vrij dieet. Meditatie, voldoende rust en een intentie dragen ook absoluut bij aan je voorbereiding en ervaring.

En dan het moment van de waarheid: de groepsintroductie, het bespreken van elkaars intenties en een 45-minutenlange ademhalingssessie, waarbij riviertjes van tranen al over mijn wangen biggelden. Het echte werk moet nog beginnen. “Dat wordt wat”, dacht ik nog.

We drinken de thee en eten de truffels, 45 minuten later komen de eerste verschijnselen. Ik dacht letterlijk: “Wow, nu begint het, mijn eigen ’theatershow’ gaat van start”. Wat er allemaal gebeurde valt bijna niet uit te leggen. Ik ging door de meest kleurrijke kamers en zeeën van (zelf)liefde. Een magische wereld die met geen pen te beschrijven valt. Het was een intense, úrenlange reis door mijn onderbewustzijn, waarbij ik de mooiste hallucinaties en visioenen zag met allerlei boodschappen en lessen.

Terwijl ik de spuugbakjes door de kamer hoorde gaan, en anderen letterlijk en figuurlijk aan het overgeven waren, dachten ze dat ik aan het slapen was. Ik lag daar als de rust zelve en had pure focus. Mijn ego schoof ik aan de kant en ik ging verder op mijn gevoel en eigen vertrouwen. Mijn handen op mijn buik creëerden een straling van warmte, er gebeurde iets. Ik weet nog wel dat ik meermaals zei: “Ik snap het allemaal niet meer”. Het maakte echter niets uit, “het komt wel goed”, was wat ik constant op de achtergrond hoorde.

Na afloop van de ceremonie

De dagen erna had ik een bizarre glow op mijn gezicht, van binnen en buiten. Ik voelde het en anderen zagen het. Ik was thuisgekomen bij mijzelf, alles viel op z’n plek. Zo voelde het echt. Voorafgaand aan de ceremonie besloot ik de reis en inzichten alleen met naasten te delen, het is immers best persoonlijk. Na afloop van de psilohuasca ceremonie was ik hierin 180 graden gedraaid: “Dit moeten meer mensen weten!”.

Iets wat je vaak hoort, is dat je tijdens een ceremonie ‘krijgt wat je nodig hebt’, en daar mag je volledig op vertrouwen. Waar de één nog in de overgangsfase zit, is het voor de ander een ontdekkingstocht. Voor mij was het de intense rust, zee van (zelf)liefde en vertrouwen. Alles wat ik met jarenlange therapie had willen bereiken, willen voelen, en nu in één sessie lukte. Mijn ervaring is zeker geen garantie voor die van jou, maar dit is hoe dan ook het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven, en dat gun ik jou ook.


disclaimer

Algemene informatie, gevaren en risico’s

  • Bij de ceremonie blijf je één nacht overnachten.
  • Je kan misselijk worden, heftig transpireren, diarree krijgen of gaan overgeven. Dit alles kan je zien als een onderdeel van de reiniging.
  • Het is aanbevolen om deze ceremonie onder begeleiding te doen en in een veilige setting, waarbij er ervaren begeleiders aanwezig zijn die jou tijdens je reis kunnen helpen.
  • De werking van psilohuasca verschilt per persoon en het is niet voor iedereen geschikt. Neem alvorens contact op met de organisatie om jouw medisch profiel door te spreken. Boek alleen een psilohuasca sessie als je mentaal en fysiek toe in staat bent. Overleg dit goed met je arts en houdt en intakegesprek voor de ceremonie met een ervaren Sjamaan.
  • Als je erg van controle houdt, dan is het belangrijk om te beseffen dat een psilohuasca ervaring weinig te controleren valt.
  • Indien je last hebt van psychosen, schizofrenie of borderline, of komt dit voor in je familie, dan is een ceremonie af te raden.
  • Voor zover nu bekend, is psilohuasca zowel lichamelijk als geestelijk niet verslavend.

Vragen?

Heb je meer vragen over psilohuasca of interesse in een ceremonie? Britt heeft haar ceremonie gevolgd bij Helen van HelenAdriana.com in Amsterdam. Heb je vragen aan Britt of wil je iets tegen haar zeggen? Doe dat dan gerust in de reacties hieronder. Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Tags: healhuasca, Philohuasca, plantmedicijn, spiritualiteit

Vergelijkbare Artikelen

door
Feminien is het online magazine voor wellness en gezondheid. Met een mix tussen holistische en wetenschappelijke zorg. Onze missie is om er voor te zorgen dat kennis van vrouwen gezondheid beter, makkelijker, en toegankelijker is, zodat je zelf kan onderzoeken wat goed voelt voor jou. Meer kennis is immers meer grip op je gezondheid.
Op zoek naar je authentieke levenspad? Tips voor het vinden van jouw Dharma Angela Boeree lanceert WOEM: “Je hoeft het niet te pikken als jouw zorg niet gepersonaliseerd is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *