Daniëlle van de Growth Circle: “Ik wil iedere vrouw de empowerment geven om haar dromen te realiseren, van India tot New York”

Danielle Janssen Growth Circle

Daniëlle Janssen (32) is de oprichter van de Growth Circle, een online cursus platform voor persoonlijke groei. Na haar carrière in de tech gooide ze het roer om en startte ze haar eigen bedrijf. Wat resulteerde in een VIVA400 nominatie! In dit interview deelt ze hoe zij haar pad heeft weten te vinden, wat haar grootste lessen zijn geweest en haar droom om vrouwen over de hele wereld te kunnen helpen met persoonlijke ontwikkeling. 


Eens in de zoveel tijd interviewt Feminien een vrouw die haar gevoel volgde, met alle gevolgen van dien. Deze week is het de beurt aan Daniëlle Janssen die met haar platform Growth Circle vrouwen wil inspireren om zelfverzekerd keuzes te maken.


Hoe is de Growth Circle tot stand gekomen en wat is het precies? 

Growth Circle is een platform met online cursussen waarmee je werkt aan de beste versie van jezelf. In een paar minuten per dag werk je met de beste coaches op het gebied van mindset, zelfvertrouwen, carrière, gezondheid en relaties. Het is gebouwd om vrouwen te empoweren dichter bij zichzelf te komen en hun droom te verwezenlijken. Hoe groot die droom ook is. 

Ik heb dit platform 1,5 jaar geleden opgericht. Toen ik na mijn zwangerschap heel veel zin had om weer aan de slag te gaan bij mijn werk, merkte ik al snel dat ik er geen passie meer voor had. Ik had alleen geen idee wat ik dan precies wel wilde doen en begon aan alles te twijfelen.

“Als je een droom hebt, dan schiet je heel snel in de reflex van ‘ik kan dit toch niet’, wie ben ik nou om dit te doen?’ – dat is echt killing!”

Ik ben toen met een aantal coaches aan de slag gegaan om er achter te komen wat mijn droom en passie wél is. Ik was gewoon even alles kwijt en stond even op losse schroeven. Het was best een intense journey, maar na een paar maanden kwam ik daar echt wel veel sterker uit. 

Het duurde daarna nog een paar maanden voordat ik echt de stap durfde te zetten. Het beslissende moment viel op een reis in Japan. Ik was het twijfelen helemaal zat en ik zette 3 opties voor de volgende stap in mijn carrière op papier. Twee hiervan waren veilig en in mijn comfort zone. Die andere was mijn allergrootste en meest enge droom: mijn baan opzeggen, mijn eigen bedrijf starten en al mijn spaargeld inzetten.

“Ik viel van de ene verbazing in de andere en besefte me ineens dat ik ervoor moest gaan. Misschien was het faith, god, de Japanse monnik, het universum of gewoon bullshit. Het was in ieder geval precies het zetje dat ik nodig had!”

Toen we op een mooie dag door een heilige tempel liepen, vroeg ik .. (ja, wie vroeg ik het eigenlijk?) in het luchtledige, licht gefrustreerd en ten einde raad: WAT MOET IK DOEN? GEEF.MIJ.EEN.TEKEN! Wat ik niet had verwacht, was dat ik die avond in ons berghutje ineens, vanuit het niets, mega veel inspiratie voor het bedrijf kreeg. Binnen no-time schreef ik een half businessplan dat haalbaar was en ook nog eens het leven van honderden mensen kon veranderen.

De cirkel was helemaal rond toen mijn vriend de volgende dag ook nog uit het niets werd gebeld met een aanbod voor een enorme klus. Ik viel van de ene verbazing in de andere en besefte me ineens dat ik ervoor moest gaan. Misschien was het faith, god, een Japanse monnik, het universum of gewoon bullshit. Het was in ieder geval precies het zetje dat ik nodig had!

En nu heb je precies dat: een platform voor persoonlijke ontwikkeling! Wat kan je van zo’n cursus verwachten? 

Het zijn allemaal korte online cursussen, opgenomen als video, met onderwerpen gericht op de vrouwelijke millennial. Ik ben gaan kijken waar je makkelijk je aandacht bij kan houden. Ik heb ervoor gekozen om korte videocursussen te doen, met slides er doorheen, zodat het makkelijk is je aandacht erbij te houden. De video’s zijn maximaal een uur en komen met bijbehorende opdrachten waar je direct mee aan de slag kunt. 

Alle coaches zijn zorgvuldig zelf geselecteerd, waarbij ik heb gelet of het verhaal van de coach bij de doelgroep past en wat de kwaliteit is. Elke cursus wordt daarna op maat gemaakt voor de Growth Circle. We sturen een cameraman/vrouw naar de coach en zorgen ervoor dat de sessies mooi op beeld komen te staan. Daardoor is er een mooie eenheid tussen alle cursussen die worden aangeboden op het platform. 

You are a badass Jen Sincero

Leestip Danielle: 
Babe you’re a badass van Jen Sincero. Dit boek was voor mij echt de schop onder mijn kont die ik nodig had om verandering aan te brengen in mijn leven. Sommigen vinden het ook wel een heftig boek, want het kan heel confronterend zijn. Maar ik kan het echt iedereen aanraden!” 

Wat zijn een aantal voorbeelden van cursussen die je nu op het platform kan vinden? 

De meest populaire cursus op het moment is ‘Kom uit je comfortzone‘. In deze cursus leer je in 7 lessen van een half uur dat als je niet zo lekker in je vel zit je weer verbinding kan vinden met je droom, of dat nou op werk is of op andere vlakken in je leven. Wat wil je nou echt als alles mogelijk is? Welke angsten kom je tegen? Aan de hand van praktische tips leer je om kleine stapjes te zetten om steeds meer uit je comfortzone te stappen. 

Een andere populaire cursus op het platform is een cursus over beter je grenzen leren stellen. Je leert hierin hoe je beter ‘nee’ kunt zeggen en je eigen wens kunt beschermen. Daarnaast hebben we ook een mooie cursus over hoe je een gezonde levensstijl kunt aanmeten, die je wel vol kunt houden en niet na een week de handdoek al in de ring gooit. 

Op het moment hebben we 15 cursussen op het platform staan en elke maandag komt er een nieuwe cursus live. 

Wat is jouw ultieme droom met de Growth Circle app? 

Mijn ultieme droom is om uiteindelijk een app te hebben die wereldwijd gebruikt wordt en dat vrouwen elkaar daarin kunnen empoweren. Dat een meisje uit India die een droom heeft om haar eigen bedrijf te starten, maar niet weet waar ze moet beginnen, die dan een cursus kan volgen van iemand uit bijvoorbeeld New York. Dat vrouwen elkaar kunnen supporten en kunnen aanzetten tot het realiseren van je dromen – wereldwijd. 

Dus eigenlijk het verkleinen van de education gap? 

Zeker! De gender gap, de education gap, alle gaps haha! Maar ik ben er ook van overtuigd dat deze gaps maar een deel zijn van het probleem. Een ander deel van het probleem is dat als we, ook als wel de kansen wel krijgen, ze vaak niet durven te nemen. Met de Growth Circle wil ik ook echt juist die vrouwen helpen om hun dromen durven te volgen en de kansen te pakken die er al rondom zijn. Vooral als dit betekent dat je uit je comfortzone moet komen. Dus niet alleen de politiek of de bestuurders, maar juist ook de motivatie vanuit de vrouw zelf verbeteren hierin. 

Wat zijn persoonlijk jouw grootste lessen geweest en uit welke cursus heb jij zelf het meeste uitgehaald? 

Voordat ik met de Growth Circle begon, heb ik zelf het meeste gehaald uit de boeken en podcasts ‘Everything is still Figureoutable’ van Marie Forleo. In die periode heb ik een aantal soortgelijke dingen gedaan met verschillende coaches om uit mijn eigen comfortzone stappen. Daar heb ik echt het aller meeste aan gehad. 

Het zit namelijk zo. Als je een droom hebt, dan schiet je heel snel in de reflex van ‘ik kan dit toch niet’, ‘wie ben ik nou om dit te doen’ of ‘wie luistert er nou naar mij?’. Die stemmetjes in je hoofd zorgen ervoor dat jij je droom niet achterna gaat. Wanneer je uit je comfortzone stapt, is je natuurlijk reactie om in paniek te raken. Je gaat dingen doen die je niet natuurlijk liggen. Voor 9 van de 10 mensen is dit ook de reden om het uiteindelijk niet te doen. En dat was het in het begin ook voor mij. 

Door die boeken en cursussen die ik heb gevolgd, heb ik geleerd dat die paniekreactie heel normaal is en erbij hoort. Dat het tijdelijk is en dat je er dus doorheen moet. 

Wat mij daar ook bij geholpen heeft is om te luisteren naar podcasts over vrouwelijke rolmodellen. Bijvoorbeeld The New Female Leaders Podcast, met afleveringen van vrouwen die allemaal succesvolle bedrijven hebben. Zij zeggen allemaal hetzelfde: “Het is f*cking eng, je raakt helemaal in paniek en denkt ‘wat doe ik hier?!’, maar dat gaat over”. Je komt er altijd beter uit. Dat heeft mij heel erg geholpen om als een soort van mantra tegen mijzelf te zeggen: ‘dit hoort erbij, je kan het wel, zet door’. Waardoor je weer helemaal leert vertrouwen op je eigen vertrouwen, je intuïtie en je eigen pad. 

Wat heb je de gedurende periode dat je nu werkt met de Growth Circle het meeste geleerd over vrouwen? 

Dat wij vrouwen onder elkaar wél heel veel gunnen. Er wordt vaak gezegd dat vrouwen elkaar dingen misgunnen of jaloers zijn en dat vrouwen elkaar niet verder willen helpen. Ook veel minder dan bijvoorbeeld mannen doen, daar is ook echt onderzoek naar gedaan. Maar ik heb nu juist het tegenovergestelde gemerkt nu ik voor mijzelf gestart ben. Ik ben gaan werken in een female co-working space, waarin vrouwen elkaar juist wel verder willen helpen, je aan andere interessante mensen voorstellen en elkaar wel dingen gunnen. Dat is zo krachtig! 

Wat is je als advies voor iedereen die ook uit haar comfort zone wil treden en een ander pad wil bewandelen? 

Volg je hart – alles kan! Daarnaast, is het ook wel gewoon een kwestie van commitment. Of het nou is dat je jezelf persoonlijk wil ontwikkelen, of dat je het roer om wil gooien: just do it. Het is een kwestie van doen en dan ook blijven doen. Elke dag weer. Als je echt iets wil, dan kom je daar. Met hulp van elkaar en met hulp van een cursus kom je een heel eind. Ik heb vertrouwen in je! 


Wil je ook de cursussen volgen op de Growth Circle? De eerste maand via de app is gratis!  

Tags: ondernemen, persoonlijke ontwikkeling, vrouwelijkheid

Vergelijkbare Artikelen

door
Charlotte is de oprichter van Feminien. Met het online magazine Feminien wil zij het toegankelijker voor vrouwen maken om zelf informatie te vinden over verschillende methodes om het maximale uit je gezondheid te halen. Hiervoor werkt ze samen met experts op het gebied van bijv. biohacking, hormonen, ayurveda, voeding en yoga.
Sex Drive: Wat je moet weten over de Droge en Natte fases van je Cyclus Gezonde vetten voor een betere gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *