Hoe een EMB-test inzicht kan geven in jouw PCOS-triggers

EMB test PCOS

Wil jij erachter komen welke triggers jouw PCOS veroorzaken? De EMB bloedtest kan uitkomst bieden. Deze testmethode, waarbij een (orthomoleculair) therapeut met een vingerprik enkele druppels bloed afneemt, geeft inzicht in jouw bloedwaardes – én eventuele PCOS triggers. Lees hieronder het verhaal van PCOS specialist en orthomoleculair specialist Eveline over het afnemen van de EMB bloedtesten.

Lees ook: Zwanger worden met PCOS: het verschil tussen een natuurlijk en medisch traject

Hoe ik zelf in aanraking kwam met de EMB-test

Toen ik de diagnose PCOS kreeg, ging ik meteen aan de slag met het omgooien van mijn voeding. Ik schrapte suikers en snelle koolhydraten, schroefde het aantal eetmomenten op een dag terug, en voegde heel veel groenten toe.

Een halfjaar verder: nul resultaat. Nou ja, ik voelde me over het algemeen wel energieker, maar de mood swings, haaruitval en uitblijvende cyclus bleven. Waarom gebeurde er verder niets? Wat deed ik verkeerd?

Omdat ik hierin vastliep, klopte ik aan bij een orthomoleculair therapeute. Zij werkte met de EMB test: de energetisch morfologische bloedtest. Deze test meet je bloed op ontzettend veel waardes, waaronder vitaminetekorten, voedselintoleranties, insulineresistentie, neurotransmitters, darmparameters, stressparameters, hormonen, leverontgifting en nog veel meer.

Tekorten komen aan bod

Bij mij bleek er werk aan de winkel: ik had wat vitaminetekorten, maar ook een hoge stressbelasting (wat ik stiekem wel al aanvoelde), mijn darmflora was verstoord en ook mijn lever had het zwaar. Door deze inzichten kon ik heel gericht aan de slag met leefstijlaanpassingen en suppletie. Twee maanden hierna werd ik voor het eerst weer ongesteld. Mijn cyclus werd steeds regelmatiger en ongeveer een half jaar later raakte ik zwanger, zonder medisch traject!

Inmiddels help ik zelf vrouwen met PCOS en werk ik ook met de EMB-test. Deze test geeft veel inzicht in waar klachten vandaan komen. Aan de hand hiervan kan ik vrouwen een gericht advies geven waarmee ze aan de slag kunnen. Veel vrouwen merken binnen zes weken al een verbetering.

Maar wat is de EMB-test nu precies? En hoe werkt het?

De EMB-test is absoluut niet te vergelijken met een bloedtest bij de huisarts of het ziekenhuis en vervangt die bloedtest ook niet. De EMB-test meet namelijk geen absolute bloedwaarden (behalve rode en witte bloedcellen), maar meet bloed voor een klein deel microscopisch en voor een groot deel energetisch.

Het energetische deel gaat op basis van bioresonantie: dit zijn trillingen oftewel frequenties. Je moet het zo zien: alles heeft een bepaalde frequentie. Niet alleen een radiostation heeft een frequentie, maar ook een bepaald vitaminetekort, voedselintolerantie, hormoonoverschot, etc. Een bioresonantieapparaat meet welke frequenties matchen met jouw bloed. Daar rolt vervolgens een testuitslag uit.

Dit kan wat abstract klinken en ik raad dan ook altijd aan om een EMB-test alleen te doen wanneer dit je aanspreekt. En wanneer je bereid bent om voedings- en leefstijlaanpassingen te doen op basis van de uitslag. De test moet bij je passen. Het is niet wetenschappelijk onderbouwd, maar de adviezen die eruit voortvloeien zijn dat wel (denk aan vitamine B12-suppletie bij een vitamine B12-tekort).

Lees ook: Dit is waarom PCOS steeds vaker voorkomt bij vrouwen

De ‘missing links’ ontdekken bij PCOS-klachten

Zelf ben ik in ieder geval heel blij dat ik met de EMB-test mag werken. Niet alleen omdat de test mij persoonlijk zo goed geholpen heeft bij het vinden en aanpakken van de ‘missing links’ van mijn PCOS-klachten – al is dat voor mij absoluut de aanleiding geweest om met de test te gaan werken – maar ook omdat ik zelf zoveel mooie resultaten zie bij vrouwen die met de adviezen uit de test aan de slag gaan.

De test kan echt houvast geven en inzicht geven in waar vage klachten vandaan komen. In het geval van PCOS kan bijvoorbeeld uit de test blijken dat jouw PCOS getriggerd wordt door insulineresistentie, of juist door stress of ontstekingen. Dit kan net dat missende puzzelstukje boven water krijgen dat je nodig had om de laatste stappen richting resultaat te zetten.

Is een EMB test ook geschikt als je denkt geen PCOS te hebben?

Jazeker. De bloedtest is voor iedereen geschikt die inzicht wil krijgen in haar gezondheid. De test kan vooral erg handig zijn wanneer je hormonale klachten, een kinderwens of vage klachten hebt (zoals vermoeidheid of darmklachten waarvoor de huisarts bijvoorbeeld niets kan vinden). Heb je herhaaldelijke miskramen gehad en wil zwanger worden maar niet lukken? Dan kan het ook de moeite waard zijn.

Wat kost een EMB test?

Hoe duur is een EMB test eigenlijk? Het beste is om niet alleen een EMB test af te nemen, maar ook het advies van een orthomoleculair therapeut eraan te koppelen die jouw resultaten kan lezen en uitleggen. Zo kost een EMB-bloedtest minitraject bij mij bijvoorbeeld €299. Daarbij stuur ik je de bloedtest op en krijg je digitale instructies om deze zelf af te nemen. Dit gaat middels een vingerprikje. Daarna stuur je de bloedtest naar het lab waarna ik 3 tot 4 weken later de uitslag ontvang. Op basis hiervan stel ik een advies op m.b.t voeding, leefstijl en suppletie. Vervolgens bespreken we de uitslag en mijn advies in een online consult (60 min.). Het advies krijg je ook per mail. Tot slot volgt er na 6 weken een kort follow-up consult van 30 minuten om te bespreken hoe het gaat en om je nog wat laatste tips mee te geven.

Interesse in de EMB-test?

Heb je interesse in het afnemen van een EMB-test? Er zijn veel orthomoleculair therapeuten die deze aanbieden. Even googlen en je vindt er genoeg. Ook bij mij, op HealthEve.nl, ben je van harte welkom! In mijn online programma kun je de EMB-test met korting bijboeken en bij 4 maanden-trajecten zit de EMB-test standaard inbegrepen.

Meer lezen over PCOS en hormoonproof eten?


HealthEve Eveline PCOS | Feminien expert

Wil jij persoonlijke begeleiding bij jouw PCOS? Eveline van Health Eve is PCOS ervaringsdeskundige en orthomoleculair adviseur. Door middel van lifestyle coaching, EMB-testen, voedingstrajecten en online advies begeleidt zij vrouwen om (ook op een natuurlijke manier) hun PCOS-klachten te laten verdwijnen.


Tags: cyclus, insulineresistentie, PCOS

Vergelijkbare Artikelen

door
Eveline van HealthEve is PCOS ervaringsdeskundige en orthomoleculair adviseur. Door middel van lifestyle coaching, voedingstrajecten en online advies begeleidt Eveline vrouwen om ook op een natuurlijke manier hun PCOS-klachten te laten verdwijnen.
Mushroom ceremonie: wat kan het voor jou betekenen? Ben ik hoogsensitief? Dit zijn de kenmerken én krachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *